Warmte is vijand nummer een van wijn. Bij temperaturen hoger dan 21°C zal een wijn sneller verouderen dan wenselijk is. Als het nog veel warmer wordt, resulteert dat in platte aroma’s en smaken. De ideale temperatuur ligt tussen 7 °C en 18 °C (echter 12 °C wordt vaak als bijna perfect gezien), maar dit is geen exacte wetenschap. Indien u de flessen binnen een paar jaar na de oogst opdrinkt, hoeft u zich niet te veel zorgen maken als de temperatuur iets schommelt. Het bewaren van wijn in de koelkast kan prima tot een paar maanden, maar het is geen goed idee voor de langere termijn. De gemiddelde koelkast temperatuur ligt ver onder 7 °C om bederfelijke levensmiddelen veilig te kunne opslaan, het gebrek aan vocht in de koelkast kan uiteindelijk de kurken uitdrogen, dit kan dan weer de wijn beschadigen. Belangrijker dan zorgen u te maken over het bereiken van de perfecte 12 °C is het vermijden van snelle of frequente hoge temperatuurschommelingen. Streven naar een constante temperatuur is het advies. (kleine temperatuur schommelingen zijn geen probleem)
Over ProVinum Wijnkelders BV
ProVinum Wijnkelders is opgericht in 2005 en heeft zich gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en inrichten van wijnopslag.
ProVinum Wijnkelders richt zich op de wijnliefhebber met een groeiende wijncollectie die deze op de perfecte manier wil bewaren. Of u nu een bestaande kelder wilt ombouwen tot wijnkelder, de ruimte onder de trap wilt benutten voor wijnopslag of op zoek bent naar een wijnklimaatkast als eyecatcher in uw keuken…
ProVinum Wijnkelders werkt nauw samen met een team professionals uit de bouw- en wijnwereld, waarbij een persoonlijke aanpak, innovatieve ideeën en voor elke situatie een oplossing vinden de uitdaging is die wij graag met onze klanten aangaan want elke wijn verdient de beste plek…
-
Wijnwanden26 november 2012
-
Wijnkelders bouw26 november 2012
-
De vier vijanden van wijn2 april 2014
-
De vier vijanden van wijn2 april 2014
-
Wijnkelders bouw26 november 2012
-
Wijnwanden26 november 2012
- No comments have been published yet.
Leave A Comment
You must be logged in to post a comment.